måndag 1 december 2008

Fällan...

... av Michael Connelly.

Jag är lite utav en nybörjare när det gäller deckare och har påbörjat min privata lilla deckarskola. (Att få ut examen är inte så svårt, det är bara att läsa så många deckare som möjligt). Mitt senaste stopp i utbildningen är Fällan av Michael Connelly. Fällan är ingen deckare utan en Deckare för huu så spännande det är stundtals.

Agenten Rachel Walling återkallas till sin gamla enhet på FBI efter att tillbringat åtskilliga år som stationerad i ödemarken. Orsak: Poeten är tillbaka. Poeten är en seriemördare men också Wallings gamla mentor inom FBI. Samtidigt som Walling och company börjar nysta i ena ändan så tillfrågas privatspanaren (och f.d. polis) Harry Bosch om inte han kan undersöka ett misstänkt självmord (misstänkt som i självmord eller mord?). Bosch och Wallings vägar möts ganska snabbt och tillsammans inleder de jakten på den fruktade Poeten som alltid tycks ligga två tre steg före dem.

Connelly presenterar ett väloljat maskineri där karaktärerna förvisso inte är så mycket djupare än rejält tilltagna vattenpölar men med en stark story (spännande spännande spännande) och han behöver inte ta till små nödlösningar som många andra deckareförfattare. Berättelsen håller hela vägen ut och Fällan gav absolut mersmak i deckardjungeln.

/ Wilda

1 kommentar:

Älvdalens bibliotek sa...

Har just läst "Fällan" för andra gången, och den är verkligen andlöst spännande. Men "Poeten" av Connelly, som kom för några år sedan, och där storyn har sin upprinnelse, är ÄNNU mer spännande!

Ewa