måndag 23 augusti 2010

Nyinköpta filmer




















Vi köpte in dessa två filmer för att vi fått förfrågningar på mer barnfilm. Och visst kan dessa filmer ses av barn med stor behållning, men de är precis lika roliga för vuxna! Båda bygger kända barnböcker.

Till vildingarnas land är från början en bilderbok av Maurice Sendak, som innehåller ca 10 meningar text. På gott och ont har man fått bygga på storyn för att få den att funka i långfilmsformat. Jag som älskade boken när jag var liten känner inte riktigt igen mig. Men det är en häftig film och man blir berörd. Dock ingen gullig saga. Det kan vara en god idé att vuxen och barn ser filmen tillsammans.

Också i Den fantastiska räven (skriven av Roald Dahl) har historien byggts på. Nya karaktärer och intriger har skrivits in. Den fina stop-motionanimationen är underbar för alla åldrar att skåda. Likaså är historien fartfylld och spännande för alla. Sedan har en massa vuxenhumor och satir lagts in som kanske inte de minsta hänger med i. Men det gör väl inget? Återigen, se den ihop, det är nog roligast för alla!

/Klara

Inga kommentarer: