fredag 13 november 2009

Hämnden är min av Gösta Unefäldt



Gösta Unefäldts poliser i Strömstad klarar upp ett mord igen. De är alla där, Gustav Jörgensson, Bo Kronborg, Pernilla Bitén, Nils Gryt och stora Evald Larsson. Det är med stor glädje man öppnar denna bok och återser sina gamla "bekanta". Och som vanligt gnabbas det i de äkta sängarna och i korridorerna på polishuset. Det är Jörgensson som ramlar på ett mordoffer denna gång och trots att han gått i pension låter Kronborg honom leda utredningen. Ett beslut han tar över huvuvdet på sin chef, Bitén, som även är hans kära hustru. Mordet visar sig vara en ruskig historia som bottnar i en gammal historia från Kongo och som klaras upp med sedvanlig kriminalteknik. Evald Larsson gör inga stora insatser denna gång men i det avgörande ögonblicket ramlar han givetvis över något som leder teamet på rätt spår.

Ingen hissnande läsupplevelse men trevligt och lättläst. Det här är den 14 boken med Strömstadspolisen. Böckerna har visats som TV-serie.

/ Lili

2 kommentarer:

Anonym sa...

You know, I could have sworn I've visited this blog before on but after browsing at some of the entries I realized it's new
for me. Still, I'm going to bookmark this blog and start following it on a regular basis.

Also visit my web site scène

Anonym sa...

Greetings! Very useful advice within this article!
It's the little changes that produce the most important changes. Thanks for sharing!

my website ... no deposit casino bonuses