torsdag 25 februari 2010

Marshmallows till frukost

av Dorothy Koomson

En feelgood-roman, men som inte är lättviktig, skulle jag vilja kalla den här berättelsen.
Bara titeln låter lockande tycker jag!

Det är en varm historia, men med kalla stråk av något hotfullt som finns i bakgrunden och som läsaren får små ledtrådar till, undan för undan. Outhärdligt små ledtrådar – man vill hela tiden vidare fort för att se vad som döljer sig i det förflutna….

Kendra kommer tillbaka till England efter några år i Sydney, rejält tilltufsad av livet och med en mörk och väl dold hemlighet i bagaget. Hon hyr ett rum av Kyle, som just blivit lämnad med tvillingarna Summer och Jaxson sex år, av sin alkoholiserade fru. Deras liv är kaotiskt och barnen tyr sig till Kendra och har snart”adopterat” henne som sin nya mamma.Hon i sin tur vill bara bli lämnad i fred och släpper ingen in på livet, men med tiden kommer hon alltmer att bli en del av Kyles familj och hon upptäcker att hon verkligen fäst sig vid dessa två barn.

Kvar i Australien finns en trasig kärlekhistoria med Will, den ende mannen i Kendras liv, och som var en av anledningarna till att hon reste.

Boken är verkligen bra. Den handlar om relationer, kärlek och mod att våga växa som människa och bearbeta det som är svårt och som hindrar. Kendra är, trots sina svårigheter, en kvinna som är orädd och som står stadigt med båda fötterna på jorden. De egenskaperna blir räddningen för Kyle och barnen. Och faktiskt också för Kendra själv.

Ewa Nyhlén
2010-02-25

Inga kommentarer: