tisdag 27 april 2010

Nyheter på biblioteket

En av vårens nyheter på biblioteket är till exempel den här boken av Sten Berglind som handlar om filmbilar. Boken heter just Filmbilar – Från Smultronstället till Vägens djävlar. Det är en orgie av snygga bilar mest från utländska filmer men också från svenska. Bilarna är hämtade från filmer från helt olika tidsepoker som till exempel Gone in sixty seconds från 2000 och Sensationernas män från 1932.
Filmbilar innehåller också en hel del kuriosa som vilken bil Bonnie and Clyde dog i, hur många Thunderbirds som användes vid inspelningen av Thelma and Louise och vem som byggde ”batmobilen”. Jag tycker det här är en bra bok både för den riktigt inbitne bilfantasten men också för den som inte är särskilt insatt. Till och med jag som har noll intresse för bilar har svårt att sluta läsa i den här fina och påkostade boken som man både kan lusläsa eller bara bläddra i en stund.





Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, Sveriges tramsigaste men också smartaste programledarpar har skrivit Tårtgeneralen. Den handlar om Hasse P som gav sig sjutton på att få in den ganska deppiga och mediokra lilla staden Köping i Guinness rekordbok. Hans idé om hur det ska gå till är väl inte direkt den smartaste: han tänker baka världens längsta smörgåstårta!









Nu när Stephen Hawking har varnat oss för farliga ufos kanske det är bäst att läsa på lite! Tur att Håkan Blomqvist nyss har kommit ut med sin Främlingar på vår jord – Ufokontakter i Sverige där han ingående studerar olika uforapporter. Vad är myt och vad är verklighet?













Inred och dekorera ljust och lantligt är en väldigt inspirerande bok och fokus ligger på en charmigt sliten inredningsstil. Loppis är det hetaste stället att handla på och den minimalistiska inredningsstilen är miltals bort. Gör-det-själv är ledordet men vissa av tipsen verkar vara lite avancerade som till exempel borra i glas och snickra en egen tallrikshylla. Men fint blir det och inte alltför dyrt.

Inga kommentarer: