torsdag 15 juli 2010

Virka amigurumi




När trenden att virka amigurumi svepte som intensivast genom landet för något år sen var vi många som längtade efter en svensk bok i ämnet. Amigurumi är nämligen japanska och betyder ungefär virkat eller stickat mjukdjur.

Nu finns den här lilla pärlan Virka amigurumi skapad av Mia Bengtsson, en fantasifull och kreativ pysslerska som hela tiden kommer med nya mönster och figurer. Man kan inte annat än inspireras till att genast hämta en virknål, lite garn och börja prova sig fram.

I boken finns lättfattliga instruktioner med bilder kring tillvägagångssätt och mönster på diverse små amigurumis såsom en mus, en häxa, en sköldpadda, en tårta m.m. För den totala nybörjaren inom virkning finns en enkel virkskola.

Boken innehåller verkligen något för alla, från novisen till den som vill ha lite mer att bita i, och därmed tycker jag den vänder sig både till lite äldre barn, ungdomar och vuxna. Och är du som jag lite otålig, och inte vill att ett handarbete ska pågå i flera månader, så är risken mycket stor att du kommer älska att virka dessa söta små figurer, det går ju så fort.


På internet kan du följa Mias blogg en En kreativ liten blogg och titta på fler av hennes alster. Snart kommer även hennes andra bok om att virka amigurumis. //Annika

Inga kommentarer: